Banaby.hu   »   Az idei trendek belső

Az idei trendek belső

A gyerekszoba színének kiválasztása

A gyerekszoba berendezésénél az egyik legfontosabb feladat a jó színválasztás. A színek hatással vannak a hangulatra, a lelki egyensúlyra és a gyerek koncentrálóképességére. Egy 100 gyereken elvégzett tanulmány szerint a gyerekek a meleg színeket részesítik előnyben. Ne habozzon tehát és hagyja meg gyermekének a színválasztás jogát, amivel tetejében jobban megismerheti a természetét. Az, hogy a szobát egy bizonyos színben rendezi be segíthet a gyermekét természetes módon megnyugtatni vagy éppen ellenkezőleg, kihozni belőle a legjobbat.

A piros szín növeli az önbizalmat, bátrabbá és aktívabbá tesz. Ha tanulászavarral küszködik a gyermeke vagy csak egyszerűen nem akaródzik neki, akkor a tanulósarokban fesse a falat pirosra. Viszont egy robbanékony gyereket túlságosan irritálhatja. Ha a gyermeke szereti a piros színt, akkor az a nagyobb dominanciára és az önzőségre utalhat nála.

A narancsárga színnek hasonló hatása van, mint a pirosnak, tehát vigyázni kell, hogy a szín keverésekor ne kerüljön bele túl sok piros. Nagyon aktív szín, támogatja a vitalitást és az egészséget. A gyerekeket a túl erős narancssárga szín szófogadatlanságra ösztönözheti, valamint hiperaktivitásra. Meleg, pozitív és örömteli szín, mely tele van energiával. Társasági, extrovertált, kalandokat kedvelő emberek szeretik.

A rózsaszín kimondotta az extrém nőiséggel rendelkezők színe. A szívet és a jelentős szenvedély és szexualitás nélküli szeretet jelképezi. Azok az emberek szeretik, akiknek védelemre és szeretetre van szüksége. Ezek általában a törékeny, álmodozó, szentimentális és érzékeny emberek - mint az Ön királylánya.

A sárga szín vidámmá tesz, melegséget áraszt és ösztönöz. Pozitívan hat az emlékezetre és a tanulásra, támogatja a koncentrációképességet. Pozitívan hat a depresszióra. A hatását önbizalom növelésre és az optimizmus növelésére használhatjuk ki. Ha az Ön gyermeke éppen ezt a színt kedveli, akkor hajlamos önmagát túlértékelni.

A hálószobába és a gyerekszobába az ideális szín a zöld. Garantált altatószer, megnyugtatja a túlterhelt elmét. Az íróasztalhoz alkalmas volna a zöld és a sárga elemek használata, hogy a gyermeke aktívabb legyen. Mivel a zöldnek nyugtató hatása van, ezért ideges és kolerikus embereknek alkalmas. A zöldet imádják az új ötletekre és utakra nyitott emberek.

Ha a gyermeke hiperaktív, akkor számára a kék szín a jó választás. A kéknek pontosan a pirossal ellentétes hatása van. Ösztönzi a agyműködést és a koncentrációt, megnyugtat. A nyugalom és a biztonság érzetét kelti bennünk. Ezt a színt kerülnie kellene a gyenge embereknek. A kék szín segíti a figyelmetlen, stresszes, depressziós vagy koncentrációzavarokkal küszködőket. Azok az emberek, akik a kék színt választják szeretik a nyugalmat és a kényelmet, békeszeretők és nem szeretik a vitákat.

 

Nagyon sok gyerek szereti a lilát.Ez azért van, mivel érzelmileg és mentálisan még nem érettek. A hiperaktív gyerekekre és stresszhelyzetekben lehet a lila színt felhasználni. A lila segít fejleszteni a kreatív képességeket és ösztönzi az inspirációt. A függőségben és a lelki nehézségekkel küszködőknek kerülniük kellene ezt a színt. A lila színt kedvelő emberek általában szenzitívek, magányosak és individualisták.

A barna színt azok az egyének választják, akik úgy érzik, hogy kicsúszik a lábuk alól a talaj. Ez a nosztalgia színe, de a gyakorlatiasságé is, a biztonság, a felelősségteljesség és az ellenállóság színe is egyben.

 

A fekete, szürke és fehér színek színtelen színeknek vannak jelölve. A fehér a tisztaság, az ártatlanság és a fennköltség jelképe. A fehéret szerető emberek hajlamosak a maximalizmusra, eszményképekre és a bátor tervekre. Nyitottak és célratörők. A megbízhatóság és a jó tervezőképesség jellemzi őket. A beltérben a fehér szín az összes többi színt hűvösebbé teszi. A fekete minden tarkának, világosnak és örömtelinek az ellentéte. A szomorúságot, a sötétséget és a magányt jelképezi. A fekete szín kedvelése a félelemre, a neurózisra, depresszióra utaló jel, továbbá rámutat az egyén zárkózottságára, elzárkózására a külvilág elől és a külső hatások elől. A fekete szín előnybe részesítése az extrém természet kompenzációjára utalhat. A szürke színt azok kedvelik, akik el akarnak zárkózni, bújni a világ elől. Ezeknek az embereknek szüksége van a távolságtartásra, hogy megtalálják belső egyensúlyukat.