Banaby.hu   »   és válassza ki a bölcsőt?

és válassza ki a bölcsőt?

Hogyan válasszunk gyerekágyat?

Gyerekágyat választani nem egyszerű feladat, még akkor is, ha elsőre nagyon könnyűnek tűnik, az ellenkezője az igaz. Kisgyermekeinknek egészséges és mindenekelőtt zavartalan alvásra van szükségük. Az ágynak biztonságosnak, kiváló minőségűnek és praktikusnak kell lennie. Különböző anyagokból lehet választani, legyen az akár tömör fa, laminált vagy műanyag – a mi kínálatukból széles választékból válogathatnak. Ebben a cikkünkben szíves adunk ötleteket ahhoz, hogyan válasszunk helyesen gyerekágyat.

Hozzávetőleg 3 éves kortól érdemes elgondolkozni az első igazi ágy megvételén. Az első ágy méreteinek 130-160 cm és 70-90 cm között kellene mozogniuk. Ezek az ágyméretek egészen 6 éves korig ideálisak. Fontos eleme ezeknek az ágyaknak a korlát, ami teljes biztonságot nyújt a gyerekeknek alvás közben.

A legkisebb gyerekeknek alkalmasak a Disney ágyak, melyek könnyűek és praktikusak. Kitűnő minőségű műanyagból készülnek különböző gyönyörű és tarka színekben. A gyerekek ezen felül értékelni fogják kedvenc mesehőseikből álló kedves mintákat, mint Mickey, Verdák, Jégvarázs és a többieket. Ha más alapanyagot helyez előtérbe, akkor figyelmébe ajánljunk a lamináltból vagy a tömör fából készült ágyakat. A lamináltból készült ágyakból szintén különböző mintákkal válogathat, melyek minden gyerekszobát feldobnak. A klasszikus bútor iránt rajongóknak is vannak a kínálatunkban ágyak tömör fából, melyekből természetes színűt vagy különböző színeset választhatnak. Ezeknél az ágytípusoknál természetes a különböző típusú biztonsági korlát és a többségükhöz lehetőség van a praktikus rakodótér vásárlására is. Csak Öntől függ, hogy milyet választ.

Szereti a fia az autókat? Akkor az ő számára igazán jó választás lesz az autóságy. Az ágy autó formájú, különböző színekben és méretekben kapható. A kislányok számára igazi királylányos, baldachinos ágyat választhatnak a kínálatunkból.

A 6 évnél idősebb gyerekek részére rengeteg különböző formájú, színű és méretű ágyat találnak a kínálatunkban. Az iskolások részére multifunkciós ágyakat kínálunk, melyek egyben látják el az ágy és az íróasztal funkcióját. Nagyobb gyerekek számára már nagyobb méretű ágyat kell választani, amin elegendő helyük van és a gyerekkel együtt nő. Választhat a 180-200 cm-es és 80-90 cm-es ágyakból. Teljes értékű alvást biztosít vele gyermekének.

Ha praktikus és helykímélő megoldást keres, akkor a magasított ágyak, melyek 6 éves kortól alkalmasak, kiváló megoldásnak bizonyulhat. Az első ágyról való átmenetnek a magasított ágyra jó döntés. Békés álmot biztosítanak, napközben jó helyet a játszásra, amit a színes függönyök mögé lehet rejteni. Az ágy továbbá kiegészíthető toronnyal vagy csúszdával. Tömör fából, különböző színekben készül, az Ön választása szerint.

Kevés a helye, és ezen a kevés helyen még két gyereknek kell közös szobát berendeznie? A mi ajánlatunk az emeletes ágy. Az emeletes ágynak köszönhetően teret nyer és mindkét gyermeke számára jó alváshelyet biztosít. Az emeletes ágyaknál is választhat színt, dizájn, valamint lehetőség van rakodótér és pótágy vásárlására is arra az esetre, ha három gyermeke van vagy váratlan vendége érkezik.

Ha össze szeretnénk foglalni az egész cikket, akkor igazán sok követelmény van, melyek alapján ágyat választhat és biztosan igazat adnak nekünk abban, hogy ez nem egy könnyű feladat. Hisszük azonban, hogy a tanácsaink a segítségükre lesznek és hasznosak is lesznek.